Hozzávalók:
100g bacon szalonna,
1 szál póréhagyma,
1 fej közepes karfiol,
3 gerezd fokhagyma,
100g kesudió,
kókuszzsír,
kókusz chips,
menta, bazsalikom, gyömbér, só, bors.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3MJelMkOjYffo0JCbffBNp0vg2qr5J6HGj6GVzd_bmE2GBI2JF6QcfSvIDVljIh1yC3CSzp9vAqAX1_USIjPbvnWZwkpmqi0pGb-psonjYR5nJbwkP2wfHceMc1JNrawuJ7ctqSwYUCXM/s320/2012.05.15-21.26.49_Panasonic_MB525.jpg)
Egy serpenyőben megsütöttem a vékony csíkokra vágott bacont. Egy másikban aranybarnára pirítottam a kesut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGa-JRsM-8sj-XI3cs30ZH5BYj7TzhN9991hPsj3kl4IsrJcNfpSM6MURPWJ7toAI8J0wiefJvHJ3fGIQL-RVb9HcrVULb1Bp3nd8lSEndrac5-lBn1WZ3w7g2lqpSjAxyXicqAa89gpaC/s320/2012.05.15-21.23.06_Panasonic_MB525.jpg)
Egy nagy wok serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, és bele dobtam a karikára vágott póréhagymát, és a fokhagymát. Ez utóbbit csíkokra vágtam csak, sokat nem időztem vele.
Mikor kicsit megpuhult a hagyma, akkor a robotgépben morzsásra aprított karfiolt ráöntöttem és folyamatosan kevergetve pirítottam. Fűszereztem bazsalikommal, pár szál mentával, kevés őrölt gyömbérrel (sajnos friss nem volt itthon), sóval és borssal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbhiuHPPEZA0a75yb9-XQ8YrYncaoUjyTugs9g_ve3feZ8bJ0-U5ZE7WacF3m4jaQhfsyS2G6nz6nEN6ma8Pomk-dsV8tAN_NXqQopfOHOAdL3fsjL41A7JU3em_YQ-FjTnumLJX-6vHdk/s320/2012.05.15-21.19.38_Panasonic_MB525.jpg)
A végén hozzá kevertem a pirított kesudiót, és a bacon szalonnát. Keveset locsoltam rá a szalonnából kisült zsírból is. Nagyon ízletes könnyen, gyorsan elkészíthető, meglepő változata a karfiolnak. Javaslom próbáld ki, és bátran variáld a hozzávalókat. Nem fogsz csalódni. Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése